ja_mageia

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Decrease font size
 • Default font size
 • Increase font size
Home Verslag culturele activiteit

Verslag culturele activiteit

De Herven op zoek naar Jheronimus Bosch

Donderdag 6 oktober was de jaarlijkse culturele ledenactiviteit. Dit jaar met een “Bosch” tintje.

Na een gezellige ontvangst bij Taveerne ’t Pantoffeltje zijn we in diverse groepen uiteen gegaan. Er was de mogelijkheid geboden te kiezen tussen ‘Een wonderlijke klim’ op het dak van de Sint-Janskathedraal òf ‘Hemel- en Hellevaart’ de Jeroen Bosch vaarroute.


Voor beide opties was volop belangstelling. De weergoden waren ons deze avond zeer gunstig gezind, wellicht heeft Bosch hier de hand in gehad. 

We werden ontvangen door enthousiaste vrijwilligers van Kring Vrienden van Den Bosch die ons op cultureel gebied het nodige over het ’s-Hertogenbosch van Bosch hebben bijgebracht. De vaartocht begon met een bijzondere film over Hemel en Hel waarna de boot ons eerst gedeeltelijk onder en door de stad bracht met als bijzonder deel door het spannende en donkere smalle Hellegat. Langs de route waren diverse beelden en schilderijen van Jheronimus te zien. De wonderlijke klim bracht ons op 25 meter hoogte, we werden begroet door zesennegentig prachtige luchtboog-beelden uit natuursteen gehouwen. Fabeldieren, muzikanten, draken, potsenmakers (grapjassen) en monsters, die níemand normaliter kan zien. Als extra konden we genieten van een exclusief en adembenemend uitzicht over de stad en natuurgebied het Bossche Broek.

Nadat we ons tijdens de klim of de vaart in vervlogen tijden van de middeleeuwen hadden gewaand was iedereen rond 19.00 uur weer veilig terug bij ’t Pantoffeltje. Hier werden we warm ontvangen met een lekkere snack. Onder het genot van een gezellige borrel konden we onze ervaringen delen en onze netwerkcontacten onderhouden. 

We kijken met plezier terug op een drukbezochte en geslaagde culturele ledenactiviteit!

Graag zien we u op onze Kerstlunch op 15 december 2016. 

Bedrijf uitgelicht

 • WHC B.V.

  Weerdenburg Huisvesting Consultants (WHC) B.V. is een onafhankelijk en multidisciplinair adviesbureau op het gebied van energie- en onderhoudsbeheer. Wij zijn werkzaam binnen de bestaande utiliteitsbouw en met name in het bedrijfsleven, de zorg en de overheid. Onze dienstverlening rust op drie pijlers: onderzoek, advies en kennisoverdracht vanuit een duidelijke HuisvestingBeheerVisie (HBV). WHC adviseert op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau en maakt gebruik van eigen hulpmiddelen (diverse meetapparatuur en software) waardoor een onafhankelijke positie gegarandeerd is. Tevens maken wij gebruik van onze HuisVestingsAnalyse (HVA) waarin wij beheerdata koppelen zodat wij integrale adviezen kunnen geven.

  Ons multidisciplinair team van deskundige consultants adviseert u graag en kundig, waarbij wij samen met u streven naar: 1. energie-efficiënte en dus duurzame bedrijfsvoering; 2. concrete en optimale onderhoudsoplossingen; 3. een prettig binnenklimaat voor uw gebruikers. Bij WHC kunt u naast zaken specifiek op energiegebied, zoals energiemonitoring en diverse onderzoeken (energiebesparing, klimaat, energielabel, etc.) ook terecht voor integrale adviezen of plannen, zoals: strategische huisvestingsplannen, exploitatiekostenprognoses, meerjarenplannen, jaarplannen en uitvoeringsbegeleiding, integrale vastgoed inspecties (IVI), contractanalyse, etc. Naast advisering en onderzoek verzorgen wij ook kennisoverdracht op het gebied van energie- en onderhoudsbeheer.

   

  Kijk voor meer informatie op www.whc-advies.nl of neem contact met ons op.

Nieuwsfeit

Login

Nieuwsbrief


AgendaZoek bedrijven