ja_mageia

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Verslag culturele activiteit

Verslag culturele activiteit

De Herven op zoek naar Jheronimus Bosch

Donderdag 6 oktober was de jaarlijkse culturele ledenactiviteit. Dit jaar met een “Bosch” tintje.

Na een gezellige ontvangst bij Taveerne ’t Pantoffeltje zijn we in diverse groepen uiteen gegaan. Er was de mogelijkheid geboden te kiezen tussen ‘Een wonderlijke klim’ op het dak van de Sint-Janskathedraal òf ‘Hemel- en Hellevaart’ de Jeroen Bosch vaarroute.


Voor beide opties was volop belangstelling. De weergoden waren ons deze avond zeer gunstig gezind, wellicht heeft Bosch hier de hand in gehad. 

We werden ontvangen door enthousiaste vrijwilligers van Kring Vrienden van Den Bosch die ons op cultureel gebied het nodige over het ’s-Hertogenbosch van Bosch hebben bijgebracht. De vaartocht begon met een bijzondere film over Hemel en Hel waarna de boot ons eerst gedeeltelijk onder en door de stad bracht met als bijzonder deel door het spannende en donkere smalle Hellegat. Langs de route waren diverse beelden en schilderijen van Jheronimus te zien. De wonderlijke klim bracht ons op 25 meter hoogte, we werden begroet door zesennegentig prachtige luchtboog-beelden uit natuursteen gehouwen. Fabeldieren, muzikanten, draken, potsenmakers (grapjassen) en monsters, die níemand normaliter kan zien. Als extra konden we genieten van een exclusief en adembenemend uitzicht over de stad en natuurgebied het Bossche Broek.

Nadat we ons tijdens de klim of de vaart in vervlogen tijden van de middeleeuwen hadden gewaand was iedereen rond 19.00 uur weer veilig terug bij ’t Pantoffeltje. Hier werden we warm ontvangen met een lekkere snack. Onder het genot van een gezellige borrel konden we onze ervaringen delen en onze netwerkcontacten onderhouden. 

We kijken met plezier terug op een drukbezochte en geslaagde culturele ledenactiviteit!

Graag zien we u op onze Kerstlunch op 15 december 2016. 

Bedrijf uitgelicht

  • ICN Solutions BV

    ICN Solutions, onderdeel van de ICN Group, is gespecialiseerd in 2D en 3D CAD-software, datamanagement en PIM-oplossingen. Wij bieden professionele software-oplossingen op maat voor bouwkunde, werktuigbouw en infrastructuur die helpen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met name onze volledig in eigen beheer ontwikkelde 3B Werkmethodiek is een onmisbare schakel in het BIM (Building Information Modeling)-proces.  

    Daarnaast is ICN Solutions het adres voor professionele training en consultancy. In het ICN Training Center – met vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Rotterdam en Apeldoorn – leert u effectief werken met de nieuwe software. ICN Solutions is professioneel partner van toonaangevende automatiseringsbedrijven, waaronder Autodesk, Newforma, liNear, Adobe, Microsoft, Citrix en HP. 

Nieuwsfeit

Login

Nieuwsbrief


Agenda

Midzomer BBQ

JUN
22

22.06.2017 16:00 - 20:00


4e Bestuursvergadering

AUG
31

31.08.2017 12:00 - 14:00
Zoek bedrijven